top of page
  • תמונת הסופר/תIra Fradkin

איך להצליח כמעצבת פנים - 8 טיפים בדרך להצלחה


בגיל 30 עשיתי הסבת מקצועה. הייתי בעלת תואר בביולוגיה עם קריירה מבטיחה בפארמה וכולם אמרו לא לעשות הסבה. אבל הרגשתי שמה שאני עושה לא גורם לי אושר אז למרות כל הדעות החלטתי ללכת ללמוד עיצוב פנים. אחרי לימודים "התמזל מזלי" וקיבלו אותי לעבוד כעוזרת של מעצבת מסחרית של רשת חנויות מוכרת. והנה כבר מתהווה לו הכלל הראשון שקשור ל"מזל".

1. מזל זה בעצם הזדמנות שפוגשת מוכנות, יכולות והרבה כוונה מדוייקת. אני ידעתי כבר ביום הראשון של הלימודים שלא אלך לעבוד כמוכר בחנות עיצוב הבית, ידעתי גם שאני עוד לא מוכנה לצאת לדרך עצמאית לכן, כבר בזמן הלימודים חיפשתי עבודה מתאימה. הייתי מוכנה לרדת משמעותית בשכר אבל הייתי מאוד ברורה בראיונות עבודה שאני רוצה לשרטט ולעצב ולא להיות כלבויניקית.

שנתיים לאחר מכן מוניתי להיות מעצבת ראשית של הרשת ולאחר עוד שנה הרגשתי שהגעתי לקצה ההתפתחות שלי כמעצבת בחברה. הרגשתי שאני צריכה להיפתח לעוד פרויקטים בעולם העיצוב. אז בלב כבד אבל עם המון תקווה הגשתי מכתב התפטרות.

זה לא קרה ביום אחד כי להחליט לצאת לדרך עצמאית זה קשה. לכן, החלטתי לפנות לליווי מקצועי שיעזור לי למפות את הדרך שלי אל עולם העצמאות.

2. יעוץ עסקי ומנטור התפתחותי נתנו לי את הפוש שהייתי צריכה כדי לקחת את הצד הגדול הבא. אך גם אחרי שעשיתי את הצד הראשון המשכתי להתייעץ וללמוד לאורך השנים בתקופות שונות. לדעתי חשוב להבין שיש עוד אנשים אבודים כמוך בעולם העצמאות. חשוב גם שיהיה מישהו שיוכל לראות את התמונה הגדולה ולהנחות אותך.


כשהפכתי להיות עצמאית הבנתי שכל מה שאני יודעת על עיצוב פנים הוא גרגיר בחוף ים ויש לי עוד המון מה ללמוד. אבל הדבר הכי חשוב שהייתי צריכה ללמוד הוא שיווק.


3. שיווק זה כל מה שאתם עושים מרגע שאתם מתעוררים בבוקר עד שהולכים לישון בלילה. אני ניצלתי כל מפגש חברתי או שיחת טלפון עם חברה כדי לספר שעכשיו אני עצמאית ומחפשת פרויקטים, ככה בלי בושה. חברים טובים עזרו לי ופירגנו, מהם קיבלתי את הפרויקטים הראשונים שלי. גם פייסבוק שלי קיבל עמוד עסקי, פתחתי אינסטגרם ואפילו לינקדאין. לא אגיד לכם שזה בא לי טבעי או בקלות. לא תכננתי לעבוד בחברת פייסבוק, רציתי להיות מעצבת פנים אבל מה לעשות שהדרך עובר דרכם. חשוב לציין שאני לא קיבלתי לעולם עבודה דרך רשתות חברתיות אבל זה שמר אותי במודעות אצל חברים ומכרים וזה עשה את העבודה.


כשהתחלתי לקבל את העבודות הראשונות שלי לא ששילמו לי עבורן את מה שאני חשבתי שמגיע לי. בפועל הורדתי מחירים ועבדתי אקסטרא קשה כדי להצליח לסיים את הפרויקטים ולצלם אותם.


4. צילום פרויקט זה הדבר הכי חשוב עבור העסק שלכם. חייבים לעשות את זה טוב! אחד הדברים שאני

מצטערת שלא עשיתי בתחילת הקריירה הוא צילום מקצועי לכל פרויקט. לא צריך לחכות שיהיה לכם פרויקט מושלם כדי לצלם אותו. אפשר לצלם אפילו חדרים נפרדים בפרויקט. אפשר להשאיל ציוד מחברות ריהוט שונות כמו יעקוב טווינה למשל. מה שבטוח תשקיעו בצל טוב גם אם אתם מפסידים על זה כסף. תעשו שיתופי פעולה עם חברות שיכולות להשתתף איתכם בהוצאות הצילום. בקיצור יש הרבה אופציות..


באחד הפרויקטים הראשונים שלי כעצמאית "התמזל מזלי" (ראו ערך למעלה) והכרתי קבלן ומנהל פרויקטים מצליח מאוד צפריר יצחקי. אני יכולה לומר בכנות שאני לגמרי נותנת לו את הקרדיט בהצלחה שלי בתחום. עשינו יחד פרויקט של עיצוב ואדריכלות פנים לדירה מאוד מורכבת ברמת גן ומשם נוצר שיתוף פעולה ארוך שנים עם צפריר. מבחינתי כשיש לי כמעצבת הזדמנות ללמוד מאדם מקצועי ברמה הכי גבוה בארץ אני בטח לא אפספס אותה וזה בדיוק מה שהיה איתו.

5. ללמוד מאנשים מצוינים בשטח וליצור שיתופי פעולה עם קבלנים זאת אחת הדרכים המצויינות להגיע להצלחות בקריירה. תזכרו תמיד שעיצוב פנים זה לא ONE MAN SHOW. ללמוד לשתף פעולה ושוב ללמוד, זאת הנוסחה. אני באופן אישי התעקשתי להיות מאוד זמינה ונוכחת בפרויקטים ובעיקר אלו שעשיתי עם צפריר יצחקי. יש לו תמיד את הסבלנות ואת הכנות (בלי להתחנף) ללמד אותי ולתת לי הערות כדי שאוכל להשתפר. הוא גיבה אותי כשעשיתי טעויות, כאלו היו לא מעט ועזר לתקן אותן.


6. לא לפחד לעשות טעויות כי רק מי שלא עושה לא טועה. אני אומרת ללקוחות שלי שאני לא עובדת במעבדה, עיצוב פנים זה תחום מורכב מאוד עם אלפי פרטים שצריך לקחת בחשבון אז כמובן שיהיו טעויות. חשוב להדגיש את זה גם ללקוח וגם לעצמך כי לפעמים הטעויות ותחושת האחריות לא נותנים לישון בלילה. חוץ מזה אני מאמינה שאם הלקוח היה מעצב לעצמו את הבית הוא כנראה היה טועה בצורה הרבה יותר משמעותית.


עם הזמן גיליתי שאני יכולה לעשות כמעט הכל בעסק בעצמי (ככה גם עשיתי בהתחלה כי לא היה כסף). אבל אסור שזה יהיה ככה לאורך זמן. אחרת לא תצליחו לגדול ולהתפתח, לא תפנו זמן למה שאתם אוהבים ורוצים לעשות.


7. חייבים להבין במה אתם פחות טובים. הבנה זו צריכה להוביל אתכם לקחת עזרה מאנשים שכן טובים בזה. אצלי זה היה שיווק ורשתות חברתיות ואצל מישהו אחר זה יכול להיות שרטוט או יצירת הדמיות. תעסיקו אנשים שיפתרו לכם בעיות מהר יותר וטוב יותר ממה שאתם יכולים.


לסיום אומר שיצירת פרויקט של עיצוב ותכנון בית ללקוח זה תהליך מורכב, ארוך ולפעמים אפילו מתיש לשני הצדדים. כשמסיימים את הפרויקט הקשר עם הלקוח, שהיה ממש אינטנסיבי, דועך והולך לאיבוד.


8. חשוב מאוד לשמור על קשר עם לקוחות. תשלחו להם ברכה בחג או יום הולדת, תגרמו להם לעקוב אחריכם בפייסבוק, תהיו יצירתיים בשמירה על הקשר. לקוחות מאוד אוהבים את זה ויזכרו בכם בפעם הבא שיתנו המלצה או יחליטו לשפץ שוב. יש לי לקוחות חוזרים פעם שלישית או רביעי. אני אף פעם לא חשבתי שדבר כזה קיים בעיצוב פנים. חשבתי משפצים בית פעם אחת וזהו אבל זה לא נכון. אז תשמרו על קשר!


בנימה זאת, מזמינה אתכם לשמור על קשר, ולהירשם לאחת הסדנאות המעולות שלנו על עיצוב פנים, צבעים, חומרים, שיפוצים ועוד הרבה תוכן מעניין.



אירה פרדקין

מעצבת פנים


21 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page